fbpx
 

Acollint Vida

Curs de preparacio al naixement del nadó

què és Acollint Vida?

Acollint Vida és un curs de preparació pel naixement del nadó on obrim un espai per compartir i reflexionar sobre un dels processos vitals més important per a la dona —l’EMBARÀS, PART i POST-PART—, posant atenció tant a la mirada de la figura materna com a la de la figura paterna.

 

Està pensat per gaudir en companyia de la parella, o la persona que estarà al teu costat durant aquesta etapa tant significativa, afavorint la comunicació, la complicitat i la implicació des del primer moment.

 

La estructura del curs està constituida en tres apartats fonamentals que son: Acompanyant l’embaràs i preparant el part, Cuidant a la mare, i Post-Part i Criança. En aquests abordem aspectes teòrics i dinàmiques pràctiques i d’interès per a la parella, relacionades amb la cura de la mare i del nadó, la preparació pel moment del part, la lactància materna i la posterior criança.

 

El curs es desenvolupa en format d’un cap de setmana al nostre Centre ‘Retrobar-te’ a Tordera o en una Masia Rural amb totes les comoditats per la parella.

Acompanyany l’embaràs i preparant el part

Amb l’embaràs inicies una de les etapes més important de la teva vida: SER MARE. Un moment desafiant i excitant durant el qual experimentes una transformació profunda no només a nivell físic i fisiològic, sinó també a nivell sensorial, emocional, mental i espiritual.

 

És una etapa en què sorgeixen molts dubtes, inquietuds i pors:

 

Anirà tot bé?

 

Seré capaç de parir?

 

On donar a llum? Vull un entorn segur, respectuós, amorós …

 

És important recordar que l’embaràs i el moment del part no només et pertoca a tu com a dona, és imprescindible el paper i la implicació de la parella o acompanyant.

En aquest apartat, abordarem:

L'embaràs com a ritus de pas en la vida de la dona.

Cures durant l'embaràs.

El part: informacions, reflexions i observacions.

La importància del moviment durant el part.

El paper de la parella o acompanyant durant aquesta etapa.

Exercicis i dinàmiques pràctiques.

Trobada i Connexió amb el nadó.

Cuidant a la mare: Autocura Femenina i Massatge Nuad Thai

A causa de la teva condició, durant l’embaràs pots patir certs trastorns físics com: retenció de líquids, problemes lumbars, insomni o son irregular i tensió a la zona alta de l’esquena. El Massatge Nuad Thai o Tailandès és un massatge de cos sencer que pot ajudar-te a minvar les molèsties físiques i a restablir l’equilibri emocional. Tenir un espai durant la gestació on el company/a cuidi de tu és també preparar-l@ per cuidar al ser que està per venir.

 

Així mateix, des de la teva capacitat de sostenir-te , nodrir-te i poder donar sense “buidar-te”, l’autocura femenina et farà sentir que tornes a escoltar el teu cos i les teves emocions per renovar-te a nivell físic, mental, emocional i espiritual. Per això, et donarem eines perquè puguis desenvolupar i potenciar aquesta capacitat, tant durant l’embaràs com durant el postpart; el que et permetrà viure aquestes etapes de manera més saludable, més amorosa i més conscient afavorint el vincle amb el teu bebè i la teva parella.

 

Tractem els següents punts en aquest apartat:

Comunicació no verbal amb la parella.

El contacte com a eina de presència.

Aprenentatge d'una sessió complerta de Massatge Nuad Thai per embarassades (el realitza la parella)

Aprenentatge d'eines per cuidar-se i gaudir d'un estat saludable durant l'embaràs i post-part

Post-Part i Criança: L’arribada a casa.

És important ser realista i saber per endavant que la maternitat i la paternitat no estan exemptes de reptes: nits sense dormir, dubtes sobre la criança, sensació de soledat … A més la lactància materna requereix temps, paciència, dedicació i intimitat. No obstant això, la felicitat que sents en aquests moments especials quan el teu nadó et mira i et somriu, fa que tots els disgustos previs mereixin la pena.

 

Per norma, a aquesta etapa no se li dóna la importància que mereix centrant-se més l’atenció en el part com el gran protagonista.

 

Així que tenir més informació i recursos per aquesta etapa et permet a tu i la teva parella viure i experimentar el postpart i la criança del vostre nadó de manera més saludable i respectuosa.

Tractem els següents punts en aquest apartat:

Vincle mare - nadó- pare: primeres hores de vida, contacte pell amb pell ...

Lactància Materna.

L'arribada a casa. Adaptació.

Quin lloc ocupa ara el pare?

Abordant el món emocional de la mare.

Desenvolupament i etapes vitals del nadó.

La importància del contacte i les carícies: Braços. Massatge. Porteig.

Testimonis.

Preus i Dates.

Espai ReTroBarTe

L’ESPAI

El curs, el realitzem un cop al mes  en format cap de setmana en el nostre centre ‘ReTroBarTe’. Trobaràs les convocatories a la nostra Agenda d’Activitats.

 

Ubicat al centre de Tordera, disposem d’una sala de 80 m2 i un altre de 15 m2 amb tot el necessari per poder realitzar el curs amb tota comoditat.

 

A 38Km de Girona i a 60Km de Barcelona, amb aparcament proper i fàcil accès des de l’AP7, N-II i C-32.

 

Si us cal un lloc on passar la nit us podem facilitar on.

 • AL NOSTRE ESPAI...

 • Dates del Curs

  ❀ 29 i 30 de desembre de 2018

  ❀ 19 i 20 gener 2019

  ❀ 23 i 24 de febrer de l’2019

  ❀ 23 i 24 març 2019

  ❀ 27 i 28 d’abril de l’2019

  ❀ 25 i 26 maig 2019

  ❀ 15 i 16 juny 2019

  ❀ 27 i 28 de Juliol de l’2019

  Horari

  Dissabte de 10: 00a 18:00 i diumenge de 10:00 a 14:00

  Preus

  ✦ 140 € per parella en modalitat grupal (mínim 2 parelles)

  ✦ 190 € en modalitat particular (una única parella)

  Dormir i Menjar

  ✦ Si necessites un lloc per passar la nit us podem oferir casa nostra, una masia  a 10 minuts de Tordera, ben mig del bosc.  Un altre opció és l’Hostal Restaurant Ca La Maria, a la mateixa població.

  ✦ Amb el Restaurant Can Pujol tenim un ACORD de menú vegetarià a 12’5 € / persona per a grups.

Tens interès en el curs?
Estarem encantats en informar-te: