fbpx
 

Ioga i els seus Beneficis

Ioga i els seus Beneficis

Què és Ioga?

El Ioga no és una religió , és la Ciència de la Vida  i també l’Art de Viure.  No necessites cap creença tan sols Fe en que què fas i Valor per experimentar-ho. Ioga és també tot allò que t’aporti més consciència i més llum. És l’Art científic de la Perfecta Unió amb Déu i amb la Veritat: et porta a descobrir allò sagrat que batega darrere del teu cor. És, sobretot, un estat d’unitat, equilibri i harmonia perfecta del teu psiquisme, del teu físic i del teu mental. Et permet estar disponible per a la vida i per als altres. És un esforç que realitza la naturalesa humana per trobar la perfecció i realitzar totes les seves potencialitats. És un esforç per fer-te amo de tu mateix.

És una Ciència que s’inicia amb l’àsana (consciència corporal), s’incrementa amb el Pranayama (ciència de l’alè) i aquestes dues activitats ens condueixen a l’estat de Meditació o Dhyana.

El fer postures no és Ioga. És una CIÈNCIA que et fa VIATJAR CAP AL PRESENT: El Ioga és un gir de 180º cap a l’interior. Quan no vas ni cap al futur ni cap al passat i t’embriagues de la presència de l’aquí i l’ara.

 

Quins són els seus Beneficis?

L’objectiu del Ioga és la trobada amb el nostre Mestre Interior. Només hi ha una veritat, la que guarda el nostre cor. A cadasqun de nosaltres rau la nostra Veritat, tot el que necessitem saber, d’on venim, cap a on anem, quin és el nostre propòsit de vida.

El Ioga, és un vehicle per poder arribar a conèixer aquesta Veritat i viure sempre des del nostre cor. Sentir que la nostra vida la guiem des del nostre Mestre Interior. Per a això cal educar el nostre cos, la nostra ment, la nostra respiració.

Amb el HATHA IOGA cultivem el nostre cos perquè estigui disposat a atendre el nostre Cor. El nostre cos és el pur reflex de la nostra ment, les nostres emocions i el nostre esperit. És important tenir un cos sa perquè l’energia flueixi de manera saludable a través d’ell.

Amb PRANAYAMA cultivem la nostra respiració que és la nostra principal Font de Vida, de purificació i de connexió amb el nostre Cor. Una respiració profunda, fluida i completa ens aporta oxigen, bona circulació, calma mental, sensorial i física. Ens obre les portes del Silenci. El Silenci és el que ens permet iniciar el contacte amb el nostre Mestre Interior. Pranayama és la connexió entre cos i ànima.

Amb la MEDITACIÓ cultivem la nostra ment per entrar a l’escolta profunda amb el nostre Cor: ser conscients del que necessitem i poder mantenir la consciència per poder traduir les experiències en meditació amb els nostres actes durant el dia.

Que el Ioga et permeti connectar amb el teu Cor, t’impulsi a realitzar la Pau i l’Amor en cada moment i en cada instant de la teva Vida.

 

“Aprendre és descobrir el que ja saps
Actuar és demostrar que ho saps
Ensenyar és recordar als altres que saben tant com tu. “

 

Retrobarte WebMaster
gestio@retrobarte.com