fbpx
 

Chandra Yoga

El Ioga per la Dona.

què és el Chandra Yoga?

Amb aquest terme, Chandra Yoga, descric la meva pròpia pràctica personal de Ioga (Sadhana) i la que transmeto a les classes i tallers que imparteixo.

 

“Chandra” prové de l’hinduisme i es tradueix normalment com “Lluna”

“Ioga” significa “Unió amb la nostra Essència Divina”

 

Des de l’Antiguitat, la Lluna ha simbolitzat la veritable essència femenina: influeix en el nostre cos, les nostres emocions, la nostra consciència espiritual i creativa. Regeix l’úter, el cicle menstrual, la gestació i els pits.

 

Interessada per la cura de la salut de la dona i la recerca de la meva pròpia essència, vaig descobrir la importància d’observar-me, cuidar-me i empoderar el meu cos, la meva ment i la meva ànima des del femení.

 

Moltes de les dones que he conegut a les classes i tallers que imparteixo, així com en el meu cercle més proper, s’han acostat al Ioga buscant un refugi on trobar la calma, el silenci i la desconnexió ja que la societat en què vivim ens arrossega amb tal duresa que la dona ha de conciliar el pla personal, familiar, físic i emocional a ritmes desorbitats.

 

En el passat les dones desenvolupaven activitats vinculades al treball manual com el filat i el teixit de la llana; l’elaboració dels aliments a la llar i la creació d’estris utilitzats amb aquesta finalitat; la música i la poesia … el que reflectia les energies creatives de la dona i servien de guia per ensenyar a altres dones.

 

Els arquetips femenins, Deesses, i les llegendes de la mitologia aportaven saviesa i confiança a les dones que les veneraven; els permetia comprendre la seva essència i a saber interaccionar amb els cicles de la vida. Avui dia aquests arquetips s’han reduït a referents, majoritàriament no saludables, del món de la publicitat, els programes de TV i les pel·lícules.

 

 

Com recuperar aquest MÓN de DONES VERITABLES?

 

Et convido a engendrar la teva pròpia Saviesa des de la vivència, l’experiència i la complicitat de Chandra Ioga. Una Saviesa en sintonia amb la pròpia naturalesa cíclica femenina.

Ioga Integral per la Dona

El Ioga Integral és un estat d’unitat, equilibri i harmonia entre cos, ment i esperit. Et permet viatjar cap el PRESENT vivint l’experiència per descobrir la teva vida.

 

A QUI VA DIRIGIT ?

Si com a dona estàs vivint un gran repte com ara:

Depressió, Ansietat, Estrès, Càncer de mama, Miomes, Ovaris poliquístics, Dolors menstruals, Amenorrees, Menopausa, Obesitat, Dificultats per quedar-te embarassada, Malalties de tiroides, Colitis, Colon irritable, Osteoporosi, Fatiga crònica, Problemes i molèsties d'esquena, Diàstasis abdominal...

Trobar un espai on alliberar tensions, relaxar-te, tonificar i elastificar el teu cos, en el qual estimular la concentració ... doncs compaginar i atendre la familía, la feina, la casa i les teves aficions és per a tu missió impossible, et sents incapaç d'estar a tot arreu alhora.

I es que tota la tensió, preocupació i cansament el nostre Ésser la rep en forma de pessics de tensió en la musculatura de l’esquena (sobretot molèsties cervicals i lumbars), tensió ocular, dificultats per agafar el son, exigència amb la persones del nostre entorn, intoleràncies alimentàries, migranyes…

 

QUÈ T’APORTEN LES MEVES SESSIONS ENFOCADES AL COS I ENERGIA FEMENINA?

A nivell FISIC:

La columna vertebral, el sistema ossi i articular s'enforteixen.

Es dissol la rigidesa i els escurçaments musculars.

Descongestiona els ovaris, relaxa la zona lumbar de l'esquena, tonifica el sistema muscular abdominal i permet un massatge als òrgans interns.

Conèixer i tonificar el teu sòl pèlvic.

Descongestiona els òrgans digestius, estimulant i afavorint la bona assimilació dels nutrients, afavoreix l'evacuació, purifica ronyons i fetge.

Neteja els pulmons i estimula el sistema cardiovascular.

A nivell MENTAL i EMOCIONAL:

Experimentes un estat d'equilibri i perfecta harmonia entre cos i ment.

Aborda l'ansietat, la depressió, la por, els dubtes i l'escepticisme.

Descobriràs per tu mateixa la ciència de la vida i l'art de viure.

Desperta la capacitat d'atenció i observació cap al teu propi cos, la teva ment i les teves emocions.

La capacitat de posar ordre intern en el teu propi caos.

A nivell ESPIRITUAL:

Formes part d'un Cercle de Dones on compartim les nostres experiències, obrim els nostres cors i despertem i agraïm els nostres dons i talents més especials.

Et sents Divina, Infinita i Agraïda.

Desperta la teva creativitat i la teva intuïció, qualitats imprescindibles per viure el present.

Ioga i Embaràs

La pràctica regular de ioga és especialment recomanable durant l’embaràs, el teu nadó aprèn de la riquesa i varietat de les seves experiències al ventre: el so de la teva veu, els teus moviments, pensaments, sensacions … Els vostres ritmes corporals estan sincronitzats.

 

Portar un ésser al món és un ESFORÇ físic immens i un gran REPTE emocional. Una etapa en què experimentes una important transició en la teva vida: de DONA a MARE.

 

QUÈ T’APORTA el IOGA durant l’EMBARÀS?

L’ESPAI i el TEMPS que necessites per integrar aquest procés de canvi perquè puguis adaptar gradualment les teves prioritats i el teu estil de vida.

INFLUEIX POSITIVAMENT en el teu cos, en les teves emocions, en els teus instints i intuïció, en la teva creativitat i en la teva energia vital i espiritual.

Permet que t’expliqui una miqueta més!

 

Concentrar els teus sentits i les teves sensacions en la respiració conscient i dirigida (Pranayama) permet que redueixis el teu nivell d’ansietat i alliberis emocions enquistades, sentiments reprimits o sense resoldre.

 

La respiració còmoda, profunda i calmada és també important per al teu nadó ja que depèn enterament de tu per aprovisionar-se de l’oxigen que necessita durant el part.

 

El Ioga t’ajuda a confiar en la teva força interior portant-te a acceptar i a deixar-te portar pel que succeeixi en el moment del part i canviarà profundament la teva percepció del dolor, de manera que sigui acceptable i tolerable.

 

A més, moltes de les postures de Ioga que practicarem en aquesta etapa (àsanes) tonifiquen i flexibilitzen la teva pelvis ajudant al teu bebè a col·locar-se millor travessant el canal uterí amb més facilitat.

 

L’energia extra que et proporciona la pràctica de ioga et permet afrontar el cansament i l’esgotament, el mal d’esquena, les nàusees, l’ansietat, el mal de cap i altres molèsties que sentim durant l’embaràs.

Ioga i Postpart

La teva vida es transforma amb l’arribada del teu nadó. L’experiència de donar a llum requereix una nova integració del teu benestar físic, emocional, mental i espiritual, de manera que els moviment suaus del Ioga en companyia del teu nadó poden ajudar-te, gradualment i de forma segura, no només a recuperar la teva figura i to muscular, sinó a reconnectar amb la teva força interior i la teva feminitat.

 

QUÈ T’APORTA el IOGA en aquesta NOVA ETAPA: la Maternitat?

Afavoreix la regulació de les teves hormones prevenint les depressions postpart.

Enforteix i tonifica la musculatura de les cames, el teu abdomen i els músculs de la teva pelvis així com l'úter, permetent que torni a la seva grandària natural i acomodant els òrgans interns de l'abdomen com intestins, estómac …

Harmonitza els moviments del teu cos per incorporar al teu nadó en el dia a dia.

Manté la teva esquena alineada, evita molèsties a la zona del coll, espatlles i esquena a l'hora de la lactància.

Recobrar l'energia, la consciència i la relaxació.

Algo meravellós i importantíssim en aquesta etapa per a tota mare, és que practicar ioga durant el postpart en companyia d’altres mares permet crear vincles entre nosaltres doncs cadascuna de nosaltres durant aquesta etapa de la nostra vida estem vivint i experimentant, cadascuna a la nostra manera i amb les nostres vivències, situacions molt similars. Permet que construïm una tribu de dones, molt necessària en aquesta etapa doncs podem arribar a sentir-nos una mica soles i vulnerables per moments.