fbpx
 

Curs de Ioga i Cicle Menstrual

Chandra Yoga

Hay una tejedora que habita en el alma de toda mujer para enseñarle a mirar su tiempo como un gran ovillo y sus dones como las agujas con las que dar formas a su vida”.

(Elena García Quevedo)

a qui va dirigit?

La pràctica de Chandra Yoga està dirigida a tota dona menstruant, practicant o no de Ioga.

 

La proposta està dirigida a dones que durant el seu Cicle Menstrual experimenten malalties físiques, regla irregular, dolors d’esquena, fatiga, irritabilitat, ansietat, depressió, migranyes, marejos … En definitiva, dones que viuen de manera negativa el seu propi cicle desitjant fins i tot suprimir-lo per no interferir en la rutina del seu dia a dia.

 

Però també va dirigida a aquelles dones que senten el seu Cicle Menstrual com l’essència de la seva naturalesa femenina per el que desitgen aprofundir en el mateix a través de la senda del Ioga. Senten que canalitzant totes les energies que durant el mateix s’expressen i es mostren poden iniciar un camí de quietud i silenci intern, reforçar la seva autoestima i viure la vida de manera més bella i conscient.

què t’ofereix aquest curs?

Aquesta proposta ha estat creada amb la intenció de:

Conèixer i aprofundir en el teu Cicle Menstrual, millorant la percepció del mateix per a que puguis, d'aquesta manera, transmetre la teva experiència positiva a altres dones, adolescents o nenes.

Millorar les teves condicions físiques per reduir les molèsties o malalties que pateixes durant la Fase premenstrual i Menstrual.

Reforçar la teva autoestima per viure de manera plena la teva vida.

Proporcionar-te una visió i experiència del Cicle Menstrual com a camí de creixement, facilitant el teu desenvolupament personal i espiritual.

Oferir-te la oportunitat de viure d'una manera diferent, a través del Ioga, canalitzant i atenent les teves emocions, connectant i comprenent el teu propi cos, buidant la teva ment de pensaments, prejudicis, pors ...

Obrir el teu cor al món i connectar-te amb el teu úter palpitant i ple de vida. Que sentis i comprenguis la teva naturalesa cíclica i femenina en harmonia i sintonia amb els cicles propis de la Mare Natura.

sobre Chandra Yoga

Aquest curs simbolitza el viatge de cada dona al llarg del seu propi Cicle Menstrual en què anirà recorrent les 7 dimensions de l’Espiral Esenia: la ESCOLTA, el DISCERNIMENT, l’ACCIÓ, l’ACCEPTACIÓ, la COMPRENSIÓ, l’AMOR per finalment entrar en el SILENCI.

 

Per fer aquest recorregut simbòlic per cada un dels 7 graons de l’Espiral Esenia combino espais teòrics amb dinàmiques pràctiques, vivencials i d’experimentació a través de tècniques de Ioga, Dansa Ioga i Arts Plàstiques.

 

Tot el material que et proporcionem es treballa en profunditat al llarg de tot el curs, perquè puguis aprendre’l, practicar-lo i integrar-lo en la teva vida quotidiana. Disposaràs d’un DOSSIER ESCRIT amb les tècniques, eines i exercicis treballats durant el curs.

 

El curs desenvolupa un treball corporal, mental i emocional que t’ajuda a entendre i reconèixer les diverses fases del teu Cicle Menstrual oferint-te una altra visió del mateix i una oportunitat per viure’l i comprendre’l de manera diferent, superant les teves dolències, pors, prejudicis i reforçant la teva autoestima.

Amb el IOGA experimentarem i comprendrem les diferents tècniques psicofísiques, energètiques i espirituals que, en aquest cas, estan molt enfocades a desenvolupar i practicar en cadascuna de les fases del Cicle Menstrual, incidint les mateixes a millorar, tonificar, descongestionar i estimular zones concretes del teu cos i del teu organisme, en general més sensibles o més afectades durant el Cicle; a més de despertar la teva inspiració creativa.

 

Consisteixen en:

Àsanes o postures corporals molt concretes i específiques per a cadascuna de les etapes que experimentes al llarg del teu Cicle Menstrual.

Pràctiques energètiques com ara exercicis de respiració dirigida o Pranayama, Kriya Ioga i Mantres.

Tècniques de relaxació guiada orientades a conèixer, aprofundir i deixar anar les tensions que s'originen en el teu cos, principalment en òrgans sexuals i a la zona lumbar i abdominal, prevenint aquelles sensacions i malalties desagradables i / o molestes que experimentes al llarg de les diferents etapes.

Tècniques de meditació guiada / visualització per a cadascuna de les fases del teu Cicle Menstrual per canalitzar les energies latents i despertes en cadascuna de les fases.

Amb la DANSA IOGA gaudiràs de la connexió amb el teu propi cos a través de coreografies senzilles que treballen i s’enfoquen en diferents parts del teu organisme i de la teva ment, a més de desenvolupar la concentració i la coordinació. Però el més important de tot, és que serà un espai per a sintonitzar i harmonitzar el teu cos amb la música i despertar l’entusiasme, la creativitat i la feminitat.

Amb les ARTS PLÀSTIQUES podràs experimentar, plasmar i expressar el teu propi món emocional a través de diferents materials com la pintura, el fang i altres.

 

De la mà de Susanna Arjalaguer coneixerem els ALIMENTS i les PLANTES MEDICINALS que millor nodreixen el cos i l’organisme de la dona durant les diferents fases del Cicle Menstrual (Taller pràctic d’elaboració de tisanes i menjars saludables).

Luna Salvo ens introduirà al món del AYURVEDA PER A LA DONA. I és que l’Ayurveda, la medicina tradicional de l’Índia, entén a la dona i als seus cicles segons els doshas: Vata, Pitta i Kapha, les energies dinàmiques que defineixen el nostre equilibri. Aprendre com funcionen aquestes energies i com es manifesten en el nostre cos ens ajuda a entendre millor la nostra naturalesa i la nostra menstruació.

equip docent

Miriam Piñero

Co-creadora de l'espai Retrobar-te. Creadora e impulsora de Chandra Yoga.
Professora de Ioga i Doula
Terapeuta Reiki

Miriam Piñero

Susanna Argelaguer

Biòloga. Fitoterapeuta
Postgraduada en Dietètica i Nutrició.
Experta en Aromateràpia.

Susanna Arjalaguer

Luna Salvo

Co-creadora Indiaveda – Ayurveda, Yoga & Consciencia.
Terapeuta Ayurveda i Professora de Ioga

Luna Salvo

com ho faig?

El curs està estructurat en cinc moduls i s’imparteix en dues modalitats: modalitat de cap de setmana i modalitat entre setmana. També inclou una tutoria individualitzada per realitzar un seguiment personalitzat del alumnat.

MÒDUL 1. MENSTRUACIÓ. La Veu Sàvia del teu Interior

MÒDUL 2. PREOVULACIÓ. La Llum de Saviesa

MÒDUL 3. OVULACIÓ. El poder de la Realització

MÒDUL 4. PREMENSTRUACIÓ. L'imprescindible per a Brillar

MÒDUL 5. ALIMENTACIÓ i PLANTES MEDICINALS per a cada fase del Cicle Menstrual. AYURVEDA per a la DONA

dates i preus

MODALITAT 1: Un dissabte al mes de 10:00 a 14:00 hores i de 15:30 a 19:30 hores

Dates 2019: 9 de Febrer, 16 de Març, 6 d’Abril , 18 de Maig i 29 de Juny(*)

Lloc: Centre RETROBAR-TE (C / Santa Llúcia, 11- Tordera)

(*)La trobada del 29 de juny tindrà lloc a Maçanet de la Selva (Girona) de 10 a 14h i de 15:30 a 19:30h per gaudir la pràctica en contacte amb la Natura.

El preu del curs és de 450€ (420€ per alumnes de RETROBAR-TE).

 

S’abonaràn 100€ d’inscripció i la resta a l’inici del curs.

 

El preu del curs inclou:

Material teòric amb dossier inclòs.

Material d'ús en els tallers d'Art, Plantes Medicinals, Alimentació i Ayurveda.

Material necessari per la pràctica de Ioga: estoretes, zafús, cintes, mantes i coixins.

Disponibilitat de la tutora per a consultes i acompanyament individual durant tota la durada del curs.

Inclou el menjar del dissabte, infusions i fruita.

M’encantarà iniciar aquest viatge amb tu!

 

Om Shanti.