fbpx
 

Paternitat Desperta

Gestalt i Paternitat

què és Paternitat Desperta?

Paternitat Desperta és el terme que utilitzo per definir un acompanyament específic per l’home que és pare.

 

Si has vingut a parar aquí és possible què hi hagi quelcom que et remou en el fet de SER PARE. Contràriament al que pensem els homes, no naixem pares, ens fem pares. I amb aquest fer-nos, amb l’arribada d’un fill, tenim la gran oportunitat de re-fer-nos, com a pares, com a homes, com a éssers.

 

Acostumats, com a homes, a carregar-nos tot a l’espatlla o a defugir de les nostres emocions, de les nostres pors més profundes i anar fent perquè es el que toca, arribada la Paternitat, se’ns demana i exigeix que ens ubiquem en un lloc del qual, per omissió de referents, no sabem ben bé com ocupar; així doncs, davant la Paternitat… acostumem a trobar-nos sols.

 

Amb Paternitat Desperta, et proposo una revisió profunda dels referents de pare que has tingut i una mirada desperta cap a tu i el teu fill/filla amb la finalitat d’anar creant un vincle més estret entre vosaltres. Paternitat Desperta en el sentit  d’anar despertant el teu pare interior, d’anar descobrint tot el que la paternitat et desperta.

quin és l’objectiu de Paternitat Desperta?

L’objectiu principal de Paternitat Desperta es revisar, construir o reconstruir el teu rol de pare des de la Presència, Consciència i Responsabilitat, focalitzant en tu, en la manera com et relaciones  amb els fills i el lloc que ocupes en el si familiar.

 

Desenvolupar la Presència com una manera d’estar en la quotidianitat, en cos, emoció i ment. Facilitar la consciència mitjançant un procés d’auto-observació i atenció i la Responsabilitat entesa com fer-te càrrec de tu mateix, del que fas, sents i penses i com a capacitat de respondre e interacciona amb el medi.

quins  són els beneficis?

Aprendràs a comunicar-te des d'altre lloc que la simple paraula amb els teus fills

Entendràs millor quins són els processos interns que se't mouen en relació al teu fill i com la vivència de la teva infantessa afecta el vostre desenvolupament i comunicació.

T'ubicaràs en el teu lloc com a pare, no l'exigit si no el que vols ocupar; guanyant en respecte i serenitat.

Aprendràs a diferenciar entre autoritat i autoritarisme.

Aprendràs a viure la Paternitat més cóm un estimul que no pas una càrrega.

Disposaràs d'un espai només per tu, des d'on cuidar-te i poder parar una entona.

Et sentiràs més complert com a home i pare.

Dissiparàs pors i ambivalències, aprendràs a posar límits saludables i establiràs un vincle més ferm entre tu i el teu fill/filla.

a qui va dirigit?

Si desitges realitzar un procés de creixement personal vinculat al fet de ser pare.

Si vols revisar amb profunditat quins han estat els aspectes de la teva vida que han determinat la teva particular manera de procedir en quant a la forma de relacionar-te amb els teus fills.

Si estàs en procés de ser pare i experimentes emocions i sensacions amb dificultat i sense saber on ubicar i cóm expressar.

Si vols experimentar una nova manera de relacionar-te amb el teu entorn i amb tu mateix.

Si ja sent pare, tens dificultats en ocupar el teu lloc i funció en el si familiar.

Si la criança se't presenta dificultosa, tens dificultats en relacionar-te amb els teus fills o es motiu de conflicte familiar.

Si et sents distanciat dels teus fills.

què t’ofereixo?

Un espai d’acompanyament on poder anar revisant tot el que se’t mou en relació a la paternitat. De home a home i de pare a pare, amb transparència i total disponibilitat i sinceritat.

com ho faig?

En sessions individuals.

En sessions per skype.

En sessions grupals.