fbpx

El Massatge Tradicional Tailandès o Massatge Thai és un tècnica mil·lenària creada pel Dr. Shivago, mitjançant la recopilació de tècniques principalment de la filosofia del ioga i de la medicina ayurveda. Proper a Buda i amb l’intenció de mantenir la seva salut i la dels seus deixebles, el Dr. Shivago va crear aquesta tècnica que amb el transcurs del temps esdevé en dos estils diferenciats.

 

L’estil del Nord posa més èmfasis en els estiraments amplis i és un massatge més suau, mentre que l’estil del sur posa l’èmfasis en la digitopuntura sent un massatge més intens. No obstant, tots dos estils comparteixen la profunditat del massatge i poden arribar a desbloquejar emocions fixades en el cos a un nivell profund.

 

Nuad Bo-Rarn es tradueix com “massatge antic”. S’anomena així  el Massatge Tradicional Tailandès, també anomenat Thai Massage o Nuad Thai.  Nuad Bo-Rarn és un mètode amb una tradició de més de 2.500 anys basat en el coneixement dels canals d’energia del cos humà anomenats Sen.

initial image
initial image

El massatge Nuad Thai es realitza aplicant pressió sobre els punts que recorren les línies Sen, alleujant el cos de la sensació de fatiga, eliminant rampes musculars, tensió nerviosa, estimulant la circulació sanguínia i limfàtica i facilitant la mobilitat muscular, articular i tendinosa, entre altres beneficis. És un component clau de la medicina tradicional tailandesa un enfoc holístic per curar el cos-cor / ment-esperit.  La medicina tailandesa s’esforça per tractar la causa subjacent de qualsevol malaltia en abordar els desequilibris. Cada aspecte afecta els altres, de manera que el tractament més eficaç s’adreça a tota la persona. La medicina tradicional tailandesa abasta l’ús d’herbes, dieta, nutrició, pràctiques espirituals i Nuad Bo-Rarn.

 

El Massatge Tradicional Tailandès és beneficiós tant per a les persones que el realitzen com per al receptor, oferint una experiència relaxant con la del ioga i aprofitant el rendiment muscular. Això fa que sigui fàcil a les mans i terapèutic per ambdues parts. És càlid i interactiu,  es treballa de peus a cap mitjançant pressions, manipulacions articulars, estiraments i desbloquejos, i es realitza sobre un futon. Per norma és un massatge que deixa una impressió tant al cos com a l’ànima durant dies desprès.

 

Les persones que reben aquest massatge, gaudeixen d’un descans mental, físic i espiritual.

quins  són els beneficis?

Millora el funcionament dels sistemes immunològic, digestiu, circulatori, respiratori i nerviós.

Disminueix l’estrès I millora la qualitat de la son.

Relaxa de tensions musculars.

Combat el mal de cap i d’esquena.

Redueix la inflamació i millora la circulació limfàtica.

Facilita l'eliminació de toxines.

Millora el funcionament dels òrgans interns.

Útil per dolors com ``espatlla congelat``, ``colze de tennista``, cervicàlgies I lumbàlgies.

Augmenta la mobilitat articular i afavoreix el to muscular.

Millora la flexibilitat de músculs, lligaments, tendons i fàscies.

Elimina embussos energètics i permet alliberaments emocionals.

Regula les funcions endocrines.

Facilita la capacitat de sentir la connexió entre cos, emoció i ment.

Relaxa i facilita les relacions interpersonals, equilibrant la força vital que flueix pel cos i afavorint la relaxació física i mental.

Com és una sessió de massatge?

No hi ha només una manera de fer correctament Nuad Bo-Rarn, sinó moltes formes, depenent del rerefons i la perspectiva del professor, fins i tot a Tailàndia. Nuad Bo-Rarn és un massatge molt diferent al que entenem com a massatge. D’entrada, no es realitza en llitera ni s’utilitzen olis. El massatge es realitza en un futon, amb roba còmoda i  es manipula tot el cos, de cap a peus.

 

Que el Massatge Tradicional Tailandès es realitzi en una estora o futon sobre el sòl en comptes d’una taula de massatges permet molts moviments i procediments que no son pràctics o efectius en el treball en taula. Estar a terra permet l’ús més eficaç del pes corporal del massatgista en lloc de la força muscular per a la transmissió de pressió, força o energia, la qual cosa crea un efecte altament terapèutic. El massatge es realitza amb el client completament vestit, exceptuant els peus, i amb roba lleugera que permeti moviments flexibles.

 

Els moviments d’estirament afecten tot el cos augmentant la flexibilitat, alliberant tensions profundes i superficials, i ajudant a que l’energia natural del cos flueixi més lliurement. L’efecte d’aquests moviments d’estirament, en què el client només té un paper passiu, és similar al ioga. A vegades es coneix com ioga passiu o el ioga dels  mandrosos. El resultat és una obertura del cos que deixa una sensació relaxada i energètica alhora.

 

El treball en si consisteix principalment en realitzar pressions sobre línies i punts d’energia, i una gran varietat d’estiraments passius. La pressió s’exerceix amb les palmes de la mà, els polzes i els peus; en alguns punts es poden utilitzar els colzes o els genolls, segons la necessitat de realitzar més o menys pressió. Els moviments de pressió i estirament es combinen en una estratègia integral que es pot realitzar en tan poc temps com una hora o es pot ampliar a dues o tres hores per a un programa complet. Dues hores es considera sovint un període de temps ideal per a Nuad Bo-Rarn, encara que a l’oest, 90 minuts també és una duració comuna de la sessió.

a qui va dirigit?

El Massatge Thai es pot realitzar a qualsevol persona de qualsevol edat sense excepció. Tenint en compte que aquest massatge forma part dels tractaments preventius de les cultures orientals, no hauria de ser necessari arribar al extrem de sol·licitar un massatge quan ja tenim una malaltia o dolor i si més no prendre-ho com un hàbit saludable.

 

Aquest massatge actua sobre els sistemes circulatori, muscular, nerviós, digestiu i respiratori,  sent especialment indicat a persones que pateixin algun desequilibri en qualsevol dels sistemes.  Un massatge esporàdic aportarà noves i agradables sensacions al cós, mentre que la continuïtat ajudarà a que el cós s’adapti i respongui procurant una bona prevenció per tot l’organisme.

 

Així mateix, donat que l’intensitat del massatge és modificable segons la necessitat de la persona, el massatge es beneficiós tant a persones amb hàbits sedentaris com a persones esportistes.  També es recomanable per dones embarassades.

Si vols aconseguir un equilibri físic, mental y emocional.

Si pateixes d’insomni, fatiga, estrès, ansietat o depressió, nerviosisme o dificultats de relaxació.

Si pateixes dolors musculars deguts a contractures i/o tensions nervioses.

Si pateixes dolors articulars deguts a postures, moviments incorrectes, artrosis i artritis.

Si tens falta de flexibilitat o to muscular.

Si tens deformacions de la columna com lordosis, cifosis i escoliosis.

Si pateixes de neuràlgies, cefalea, migranyes, dolors menstruals, problemes digestius, mala circulació...

què t’ofereixo?

Un espai de cura cap a tu on descansar i renovar-te energèticament. Un espai de silenci on escoltar el cos, deixar aflorar emocions i calmar la ment.

com ho faig?

En sessions individuals d’hora, hora i mitja o dues hores.

Al meu espai o al teu.

el que diuen…

 • Estil Contact-Thai

  Amb el Contact-Thai, desenvolupo un estil i mètode de realitzar el Massatge Tailandès més enllà de les tècniques amb la total convicció que quan més veritable i embolicat d'afecte és el contacte, més sanador i gratificant és per al receptor.

 • Thai 4 Elements

  Aire, Foc, Aigua i Terra. Un massatge per a cada element energètic amb unes característiques i objectius específics.

 • Thai Embarassades

  Combina massatge descontracturant, que ajuda a descarregar tensions, massatge circulatori, que afavoreix l'eliminació de líquids i massatge relaxant, proporcionant una profunda relaxació física i mental.

 • Acupressió Tailandesa

  Massatge dirigit a tractar símptomes i dolors de zones específiques mitjançant la acupressió tailandesa.

 • Massatge amb peus

  Especialment indicat per a persones que busquen intensitat en la pressió i un treball muscular en profunditat.

 • Chi Nei Tsang

  El massatge abdominal, que a vegades es pot denominar massatge d'estómac o Chi Nei Tsang és un tractament suau i no invasiu que pot tenir efectes relaxants i curatius per a algunes persones.