fbpx

què és la Teràpia Gestalt?

La Teràpia Gestalt, concebuda per Fritz Perls a finals de 1940, forma part del corrent humanista que percep al ser humà en la seva totalitat corporal, emocional, cognitiva, relacional i espiritual.

 

És quelcom més que una psicoteràpia i es presenta com una manera particular de concebre les relacions del ser humà en el mon. Posant la mirada en lo que està succeint en el present, fuig de les interpretacions psicoanalítiques i es centrant en com vivències l’experiència passada en l’actualitat, potenciant la pressa del consciència. En certa manera, es tracta de donar paraula al cos i cos a la paraula, atenent a les sensacions i emocions que sorgeixen en el moment sempre present.

 

Es també una Teràpia centrada en la relació que afavoreix el contacte autentic amb els altres i amb mi mateix. Una forma d’aprendre a viure més conscient. Anomenada també “la teràpia de lo obvi”, el seu enfoc fenomenològic es fonamenta en els pilars de la pressa de consciència, la presència i la responsabilitat.

quin és l’objectiu?

L’objectiu de la teràpia és acompanyar-te en la teva problemàtica i en un procés d’auto-descobriment, fomentant la pressa de consciència de com fas el que fas per a que et passi el que et passa, de com has arribat fins aquí i com aprendre a fer d’altres maneres. En definitiva, conèixer-te millor i prendre consciència de les conductes amb les que et limites en les situacions diaries de la vida.

 

L’objectiu de la teràpia és aconseguir la major integració possible per al desenvolupament personal i humà, desplegant al màxim el potencial i afavorint el creixement i desenvolupament del ser.

es per a mi?

Son molt diverses les situacions en les quals realitzar un procès terapéutic pot ajudar, a continuació mostrem algunes d’elles amb les quals pots sentir-te identificat/da o no:

Sents que la vida s'escapa de les mans i que no ets posseïdor/a de la teva voluntat, deixant-te endur per les circumstàncies

Vius en conflicte intern les relacions.

Tens problemes de relació i/o et trobes en un moment de crisis personal derivades de l'entorn de parella, familiar o laboral.

Pateixes d'excès d'agressivitat o passivitat.

Tens baixa autoestima i et sents desvalorat/da i/o pateixes d’angoixa, ansietat o depressió.

No saps com expressar les teves necessitats i/o emocions.

Desitjes realitzar un procés d'auto-coneixement i creixement personal.

Si estàs afrontant un problema o crisis i necessites ajut per resoldre l’assumpte que et genera el malestar.

quins  són els fruits? 

Adquiriré més coneixement de mi, actuant amb conseqüència e integritat.

Adquiriré més responsabilitat dels propis pensaments, emocions i actes.

Recuperaré e integraré aspectes oblidats de mi, contactant amb tot el meu potencial.

Milloraré l'autoestima.

Aprendré a reconèixer les meves necessitats i a posar límits.

Aprendré a comunicar més assertivament.

Milloraré les relacions de parella, familiars, laborals i socials.

Descobriré altres formes de relacionar-me amb els altres i amb mi mateix.

Els éssers humans no només creixem a causa de l'aliment, el consol, l'alè i l'alegria que ens brinda el contacte amb els altres, sinó també perquè tractem de resoldre els nostres problemes de comunicació, perquè reconeixem les nostres dificultats per estimar ... (Mariana Caplan)

com ho faig? 

  • SESSIONS INDIVIDUALS

    En les sessions Individuas t’acompanyo a la pressa de consciència, explorant conjuntament quines son les dinàmiques i processos habituals, en un espai de confiança i seguretat on poder experimentar amb altres maneres de fer.

  • SESSIONS DE PARELLA

    Un espai per prendre consciencia de les dinàmiques establertes en la relació, per aprendre a comunicar i expressar les emocions i necessitats de cadascú respectant-se a sí mateix i a l’altre. Un espai per resoldre i entendre els conflictes tot millorant la relació.

  • SESSIONS EN GRUP

    Les sessions en grup et permeten explorar el teu sistema vincular après des de la infància en el si familiar, actualitzant-lo i flexibilitzant les respostes i conductes.

ens trobem? 

Ofereixo un espai a Barcelona ciutat i Tordera,  podem conèixer-nos i explicar el que et passa i quina és la teva situació. 

 

Jo, t’explicaré com funciona la teràpia i aclariré tots els dubtes, mirant d’orientar-te i decidir conjuntament si iniciem un procés.

 

Per sol·licitar dia i hora pots escriure a: sergi@retrobarte.com o trucar al tel. 623 19 72 74 WhatsaApp també…

 

…o omple i envia el formulari d’aquesta pàgina.

 

Et respondré amb brevetat.