fbpx

Parteixo del principi que SER HOME no és oposat a ser dona, sinó a ser nen. I si bé hi ha un principi femení i un principi masculí, aquest tampoc és sinònim de dona i home sino de dos impulsos bioenergètics que tot ser viu manté. El primer és anomenat l’impuls tendre o la capacitat de tot ser viu a sensar internament quin és el dèficit, la falta d’allò que necesita. El segon és l’impuls agressiu o la capacitat per aconseguir del medi lo necessari per arribar a la satisfacció de la necesitat. El primer funciona en termes de sensacions agradables i sensacions desagradables, el segon en termes contacte i retirada.

 

Actualment, els homes, hem perdut la capacitat de sensar, sentir i expresar amb claretat el nostre mon intern. En el millor dels casos, quan som capaços de sensar i sentir ens bloquejem en l’expressió clara per tot tipus de temors com per exemple, la por a no agradar, a ser rebutjat, a no ser ‘políticament correcte’ o a no donar la talla del que pensem que l’altre espera de nossaltres. En el pitjor dels casos, expressem violentament, sense uns fonaments que, des de fora, des del que observa pugui esdevenir quelcom coherent. D’aquesta manera els homes actuals ens comportem com a nens retraïts, porucs d’expresar les necessitats auténtiques o com nens capritxosos que creiem que qualsevol cosa pot estar a l’abast de forma inmediata.

initial image

Majoritàriament ens vivim i movem social e internament amb contrarietat, o bé des del home suau i complaent o bé des de la fanfarroneria.

 

Així dons, plantejo un treball d’autoobservció i de creixement personal basat en l’exploració interna de sensacions, sentiments i pensaments i en el contacte i retirada que hom fà en la quotidianitat de les relacions que manté.

 

En els Grups d’Homes, des de l’experimentació vivencial, anem a la recerca d’un home amb cor, coneixedor de sí mateix, que s’atreveixi a sentir, expressar i actuar amb consonància propia, i a estar present en el món.

És per a mi?

 

 

 

El Grup d’Homes està obert a tot home, independentment de la edat, cultura, estat social i orientació sexual a la que pertany, que estigui interessat en realitzar un procés d’observació, descobriment i creixement personal amb el fet significatiu de ser home.

 

En alguns casos pot ser un bon complement a procesos terapèutics individuals i en ningun càs és un sustitutiu d’aquestos.

 

El Grup d’Homes és adequat per tu si…

 

– Tensnc dificultats en posicionar-te com a home en la vida.

 

– Estàs passant per un moment de dificultats amb la parella o en un procés de separació.

 

– No trobes el teu lloc com a pare dins del nucli familiar.

 

– No trobes sentit a la vida i tens dificultats en expressar els anhels e inquietuds més profunds.

 

– Tens dificultats en mostrar la teva potencia i expresar la teva autoritat.

 

– Pateixes d’excès d’autoritarisme o pasivitat.

 

– Tens dificultats amb el compromís i/o amb la sexualitat.

 

– Sents una profunda soletat encara tenint una vida social activa.

– Tens dificultats o no et sents relaxat quan et relaciones només entre homes.

– Vols apropar-te a la verdadera éssencia de la relació profunda entre homes.

I què és fa en el Grup d’Homes?

 

 

 

En primer lloc, compartir. Compartir entre iguals, sense prejudicis, sense competitivitats, sense compostures imposades.

 

En segon lloc, obrir. obrir-nos al dolor i a la ràbia, a les pors, tristors i alegríes. Obrir-nos sincerament a nossaltres mateixos i als companys de grup. Obrir-nos des de l’interior, a la nostra veritat, des d’on sigui i com sigui.

 

I finalment, explorar. Explorar individual i grupalment, quins són els aspectes que ens creen controversia, quins són els mecanismes d’evitació que utilitzem, quins son els nostres anhels més profunds, quina és la història particular de cadascún i quant té de comú amb els companys.

De què em pot servir participar en el Grup d’Homes?

 

 

Quan hi han dones presents en un grup, els homes, automàticament representem per a elles. Cóm m’he de comportar? Estic captant la seva atenció? Qué pensa de mi?… entrant en competitivitat amb altres homes i recorrent a elles per a que ens cuidin.

 

Participar en el Grup d’Homes et donarà l’oportunitat d’experimentar un altre manera de relacionar-te entre homes, —més enllà dels clixés establerts del futbol, ​​dones i altres assumptes que et semblen irrellevants— baixant el nivell de competitivitat i obrint-te sincerament i amb confiança a la verdadera relació entre homes. Et donarà força, vigor i direcció, experimentant el significat de sentir-te reapropiat de la teva vida, i t’ajudarà a aclarir dubtes intrapersonals, relacionals i existencials.

 

El Grup d’Homes t’anima a comprometre’t amb tu mateix i amb els demés, guanyant en integritat i ademés, et permetra:

 

– Mantenir converses amb més profunditat.

 

– La oportunitat de poder expressar com et sents amb sinceritat oberta i llibertat.

 

– Trobar altres homes amb els que compartir i arribar a entendre’t.

Dificultats de relació amb la dona Dificultats de relació amb altres homes GESTIÓ de la Ràbia  ✷ Autoestima  Gestió de límits  ✷ Autoconeixement i Creixement Personal Falta de confiança en mi mateix ✷ TIMIDESA ✷ GESTIÓ DE LES EMOCIONS ✷ Aïllament ✷ Sentiment de Solitut ✷ PASIVITAT ✷EXCÈS d’autoritarisme ✷ Procés de Separació Dificultats amb la Paternitat Dificultats amb el compromis Dificulatats amb la sexualitat

Parella

La teràpia de parella consisteix en un procés d’ajuda a una parella amb dificultats en la seva relació.

Art i Teràpia

L’Art i la Teràpia com a mitjà d’expressió artística i creativitat posada al servei del auto-descobriment i treball personal.

Diari Creatiu

Utilitza el recurs del DIARI per expressar sentiments, pensaments i trobar un significat més profund a la teva vida.

Individual

Realitzant un procés terapèutic, adquireixo mes capacitat de contacte amb mi i aprenc a reconèixer les meves necessitats.

Gestalt Grupal

Utilitzem el grup com a eina per experimentar que vivim la vida en relació constant i explorar les pròpies dificultats.