fbpx
 

Teràpia Gestalt

...un espai de confiança.

què és la Teràpia Gestalt?

La Teràpia Gestalt, concebuda per Fritz Perls a finals de 1940, forma part del corrent humanista que percep al ser humà en la seva totalitat corporal, emocional, cognitiva, relacional i espiritual.

 

És quelcom més que una psicoteràpia i es presenta com una manera particular de concebre les relacions del ser humà en el mon. Posant la mirada en lo que està succeint en el present, fuig de les interpretacions psicoanalítiques i es centrant en com vivències l’experiència passada en l’actualitat, potenciant la pressa del consciència. En certa manera, es tracta de donar paraula al cos i cos a la paraula, atenent a les sensacions i emocions que sorgeixen en el moment sempre present.

 

Es també una Teràpia centrada en la relació que afavoreix el contacte autentic amb els altres i amb mi mateix. Una forma d’aprendre a viure més conscient. Anomenada també “la teràpia de lo obvi”, el seu enfoc fenomenològic es fonamenta en els pilars de la pressa de consciència, la presència i la responsabilitat.

quin és l’objectiu?

L’objectiu de la teràpia és acompanyar-me en la meva problemàtica i en un procés d’auto-descobriment, fomentant la meva pressa de consciència de com faig el que faig per a que em passi el que em passa, de com he arribat fins aquí i com aprendre a fer d’altres maneres. En definitiva, conèixer-me millor i prendre consciència de les conductes amb les que em limito en les situacions diaries de la meva vida.

 

L’objectiu de la teràpia és que aconsegueixi la major integració possible per al meu desenvolupament personal i humà, desplegant al màxim el meu potencial i afavorint el creixement i desenvolupament del meu ser.

es per a mi?

Son molt diverses les situacions en les quals realitzar un procès terapéutic pot ajudar, a continuació mostrem algunes d’elles amb les quals pots sentir-te identificat/da o no:

Si sento que la vida se m'escapa de les mans i que no sóc posseïdor/a de la meva voluntat, em deixo endur per les circumstàncies

Si visc amb conflicte intern les relacions.

Si tinc problemes de relació i/o em trobo en un moment de crisis personal derivades de l'entorn de parella, familiar o laboral.

Si pateixo d'excès d'agressivitat o passivitat.

Si tinc baixa autoestima, em sento desvalorat/da i/o pateixo d’angoixa, ansietat o depressió.

Si no sé com expressar les meves necessitats i/o emocions.

Si desitjo realitzar un procés d'auto-coneixement i creixement personal.

Si estàs afrontant un problema o crisis i necessites ajut per resoldre l’assumpte que et genera el malestar.

initial image
Els éssers humans no només creixem a causa de l'aliment, el consol, l'alè i l'alegria que ens brinda el contacte amb els altres, sinó també perquè tractem de resoldre els nostres problemes de comunicació, perquè reconeixem les nostres dificultats per estimar ... (Mariana Caplan)

Primera visita gratuïta

i sense compromís.

quins  són els fruits? 

Adquiriré més coneixement de mi, actuant amb conseqüència e integritat.

Adquiriré més responsabilitat dels propis pensaments, emocions i actes.

Recuperaré e integraré aspectes oblidats de mi, contactant amb tot el meu potencial.

Milloraré l'autoestima.

Aprendré a reconèixer les meves necessitats i a posar límits.

Aprendré a comunicar més assertivament.

Milloraré les relacions de parella, familiars, laborals i socials.

Descobriré altres formes de relacionar-me amb els altres i amb mi mateix.

com ho fem? 

  • PROCÉS INDIVIDUAL

    En el Treball Individual el terapeuta t’acompanya a la pressa de consciència , explorant conjuntament quines son les dinàmiques i processos habituals, en un espai de confiança i seguretat on poder experimentar amb altres maneres de fer.

  • TERÀPIA DE PARELLA

    Un espai per prendre consciencia de les dinàmiques establertes en la relació, per aprendre a comunicar i expressar les emocions i necessitats de cadascú respectant-se a sí mateix i a l’altre. Un espai per resoldre i entendre els conflictes tot millorant la relació.

  • TREBALL EN GRUP

    El treball en grup em permetrà explorar el meu sistema vincular après des de la infància en el si familiar, actualitzant-lo i flexibilitzant les mevees respostes i conductes.

què oferim? 

Oferim una primera trobada gratuïta,  per conèixer-nos i on podràs explicar el que et passa i quina és la teva situació. 

 

T’explicarem com funciona la teràpia i aclarirem tots els dubtes, i mirarem d’orientar-te i decidir conjuntament si iniciem un procés. 

 

Per sol·licitar dia i hora pots escriure a: hola@retrobarte.com o trucar al tel. 625 843 740 WhatsaApp…

 

…o omple i envia el formulari d’aquesta pàgina.

 

Et respondrem amb brevetat.